Den perfekte gaveliste til ‘gør-det-selv’ manden

Værktøj er selvfølgelig den oplagte gave til manden, som altid har et gør-det-selv projekt i gang i hjemmet. Hvis man ikke lige er helt skarp på, hvilket arbejdsredskaber der er de mest essentielle når der skal laves projekter, giver vi dig her et bud på de ‘must-haves’ der vil glæde enhver ‘gør-det-selv’ mand.

Vi har taget højde for forskellige gavebudgetter, samt hvilket gør-det-selv niveau gavemodtageren er på – for der er selvfølgelig forskel på, om han står i garagen hver dag eller kun når behovet opstår. 

Gør-det-selv projekter kommer i mange formater, men i de fleste projekter indgår faserne skær, slib og sammel stort set altid. Vi har derfor taget udgangspunkt i værktøj i forskellige prisklasser som kan bruges til:

  1. Skære i materiale,
  2. Slibe materialet lækkert
  3. Samle det færdige produkt.

Gaveideer til skæring

I mange gør-det-selv projekter er skæring af materiale et af de første steps. Det er derfor essentielt at have et stærkt stykke savværktøj som passer til mandens behov. 

En stiksav til den ambitiøse gør-det-selv mand

Til gør-det-selv personen som skærer meget, er en stiksav et essentielt arbejdsredskab. Hvorfor? Simpelthen fordi du opnår en mere præcis skæring. Udover det, er det knapt så hårdt at arbejde med en stiksav sammenlignet med en håndsav hvis det er et større gør-det-selv projekt.

En Milwaukee Stiksav M18 FBJS-502X er en af de bedste på markedet og her får du et ekstremt hurtigt snit, en 6-trins hastighedskontrol samt en støvblæser der holder skærelinjen fri. Er manden ambitiøs i sine gør-det-selv projekter, og har man gavebudgettet til det, vil en rigtig kvalitetsstiksav gøre enhver hjemme-håndværker begejstret. 

Den mere budgetvenlige stiksav

Er budgettet lidt mindre, er det stadig muligt at finde en stiksav i en fin kvalitet til fornuftig pris. Eksempelvis kan en Makita stiksav DJV181Z klare det meste savearbejde.

Det vigtigste er, at man opnår en sikker savning som stadig leverer flotte kurver og lige snit. Og selv til et mindre budget kan man sagtens finde en stiksav som holder i mange år. For de fleste gør-det-selv mænd, som er vant til en håndsav, vil en stiksav gøre underværker i værkstedet. 

Gaveideer til slibning

Slibning er endnu en af de store discipliner inden for gør-det-selv projekternes verden. En god slibning giver f.eks. blødere træ som er mere lækkert at røre ved, og processen bør derfor altid være en del af gør-det-selv projektet når der arbejdes med træ. 

En multisliber til den ambitiøse gør-det-selv mand

Står man med meget slibearbejde er en elektrisk slibemaskine en virkelig god gave. Mange multislibere, som f.eks. en Metabo Multisliber FMS 200 Intec, er lette at håndtere og giver mulighed for at slibe både kanter og flader nemt og effektivt. Og så kan man faktisk få god kvalitet til relativ lavt budget.

Slibearbejdet er for mange gør-det-selv mænd det bedste tidspunkt i projektet, fordi man hér virkelig ser produktet tage form. Derfor vil en multisliber også falde i god smag ved stort set alle gør-det-selv personer. 

Sandpapir til gør-det-selv manden der godt kan nøjes

Skal der købes gave til gør-det-selv manden som måske ikke er ude i de helt store projekter, så kan man komme langt med sandpapir (også kaldet slibepapir).

Det lyder måske som en kedelig gave, men mange gør-det-selv mænd kommer hurtigt igennem deres sandpapir, og mange har en tendens til at bruge deres sandpapir indtil der nærmest går hul i det.Sandpapir er derfor ofte en gave der giver mere værdi end hvad den koster. Men skal man rigtig forkæle manden er begejstringen nok lidt højere hvis han får en multisliber. 

Gaveideer til når produktet skal samles

Bore/skruemaskine er måske den mest alsidige gave man kan give gør-det-selv manden. Ja faktisk er det ofte det værktøj, som bliver brugt allermest, og det er derfor en gave som enhver med et håndværker-hjerte vil sætte pris på. 

En bore/skruemaskine i høj kvalitet forkæler gør-det-selv manden 

Når man vil give en bore/skruemaskine i gave er der to ting der er rigtig vigtige at være opmærksom på:

  • Hvor behagelig er den at arbejde med.
  • Hvor lang er holdbarhed.

En bord/skruemaskine skal kunne håndtere svære vinkler og hårde flader, så det er derfor vigtigt at der er et blødt håndtag som er behagelig at holde ved. En bord/skruemaskine som Milwaukee Bore-/Skruemaskine M18 BDD-403C har et softgrib som sikrer brugervenligheden, samtidig med at den har kølere som sikre både værktøj og batteri mod overophedning – med andre ord, den holder i virkelig lang tid.

Når man snakker om skrue/boremaskine går prisen og kvalitet ofte hånd i hånd, og er budgettet til det, så får gør-det-selv manden en værktøjsgave som følger han i værkstedet i mange år. 

En mere budgetvenlig bore/skruemaskine kan også gøre det

Som sagt går pris og kvalitet som ofte hånd i hånd når det kommer til bore/skruemaskine. Det kan sjældent anbefales at gå under 1000,- da det både giver et produkt med dårligere brugeroplevelse, men også kortere holdbarhed og maskinen skal derfor skiftes oftere end hvis man lige trykker budgettet lidt op.

Skal man alligevel finde en bore/skruemaskine til en fornuftig pris, så kan en Metabo Bore/skruemaskine klare de mest alsidige opgaver, samtidig med at den er let og elegant at bruge. 

De små ‘ekstra-gaver’ som gør-det-selv manden altid kan bruge

Stiksave, multislibere og skrue/boremaskiner er nogle gaver som enhver gør-det-selv mand vil blive begejstret for. Hvis anledningen ikke lige er til den store gave, eller man lige mangler en ‘ekstra’ gave til modtageren, så er det mange mindre produkter man kan give som stadig vil give rigtig meget værdi.

Eksempelvis er et målebånd noget man bruger i stort set alle gør-det-selv projekter. Det samme med et vaterpas. Begge ting kan du købe for under 200,-. Arbejder manden meget med træ, kan en god træsæbe eller trælakering også gøre de fleste glade.

Når træet er savet, slebet og samlet kan trælakering tilføje både lækkerhed og holdbarhed og det kan ligeledes købes for under 200,-. Dorch & Danola er et af de steder, hvor man kan finde et bredt udvalg af værktøjsprodukter til enhver gør-det-selv mand. 

Konkurrence