Juletræer som eksportvare?
Den danske produktion af juletræer har vist sig som værende voldsomt efterspurgt, med stigningier på op til 15% i eksporten årligt. En øget eksport er sikkert enhver direktørs drøm – der er bare lige den hage, at de fleste juletræer først kan fældes efter 8 år. Så gælder det om at være dygtig, når i år 2010 skal planlægge det forventede salg af juletræer i 2018! Det stiller alt andet lige nogle krav til langtidsplanlægningen hos plantageejerne.
Leveret lige til døren?
Det er utrolig spændende at se, hvordan virksomheder innoverer på selv de mest basale områder. Salg af juletræer sker såleder over internettet i år – der forventes et boom, i antallet af danskere, der ikke gider at kører rundt og lede efter et juletræ, i en måned der i forvejen er stressende nok. Der er dog stadigvæk noget hyggeligt, ved selv at fælde sit eget træ – det gør vi nok stadig i min familie nogle år endnu.
Med eller uden pynt?
Ja! Det stod et sjællandsk firma frem og påstod i november måned i år. Så mangler der næsten kun pakkerne – dem må vi nok stadig selv stå for i nogle år endnu 🙂
Det er selvfølgelig en balancegang, for som jeg skrev længere oppe, er det ikke meningen at julen skal gøres upersonlig. En del af det sjove er at pynte juletræet selv og hvis man har tradition for det, så kan fældningen også være en (billig) oplevelse i sig selv.
Økologiske juletræer er in!
Bor du på Fyn, tilbyder et fynsk firma endda at leverer et økologisk normann ædelgran direkte til døren. Hvis du går op i økologi normalt, hvorfor så gå på kompromi med principperne fordi det er jul?