Booking af liveband til din fest

Som du sikkert allerede ved så findes der et utal af livebands i Danmark, de fleste er specialiseret i en eller anden stil, det kan være 80’er hits, rock n’ roll eller de mere brede party bands der spiller al den musik med gang i.

Hvordan sikre du dig så at du får det helt rigtige liveband til netop din fest?

En del livebands er efterhånden begyndt at have enten lydklip eller videoklip af deres optræden, så du nemmere kan danne dig et indtryk af hvordan de lyder. Ellers er det hos nogle livebands muligt, at få tilsendt en cd med et eller to numre på, hvis du er i tvivl om de kan leverer lige netop den stemning, du ønsker til din fest.

Nogle livebands gør meget ud af påklædningen, og stiller måske op i fuldt 70’er outfit hvis det er det, der passer til deres musik. Dette passer godt til nogle fester, imens man ved andre fester måske hellere så en mere afdæmpet påklædning – så husk at få afklaret hvad dine ønsker er til påklædning og optræden.

En ting du ligeledes skal være opmærksom på at få afklaret, er hvor højt der skal spilles. En del livebands spiller meget højt, hvis de ikke får andet at vide. Det er altså en god idé at få afklaret hvordan volumeknappen skal stå, allerede ved første samtale med livebandet.

Endvidere skal du også sørge for at få aftalt med livebandet hvor meget plads de må/skal bruge, samt hvor meget strøm de skal have til rådighed. Nogle kan klarer sig med normale stikkontakter, andre skal have 2 eller 3 kraftstik til rådighed. Hvis der er trapper der hvor udstyret skal slæbes op skal dette også meddeles med det samme, da både livebands, solister og mobildiskoteker kan finde på at tage ekstra for at stille op, hvis det ikke på forhånd er meddelt at udstyret skal bæres op af trapper.

Når du har de praktiske ting på plads, og du derudover har fastsat dine ønsker til livebandet, kan det være en fordel at lave en liste, over både de praktiske ting, og dine ønsker. Så kan du bedre tjekke om I har fået afklaret det hele. Denne liste kan du evt. maile eller sende til livebandet eller den optrædende inden kontrakten udfærdiges hvorved at du kan få tilføjet dine krav til livebandet, derved kan du nemmere bevise hvis livebandet ikke overholdt deres del af aftalen.

Hvis livebandet eller solisten ikke sender en kontrakt, kan du kontakte dem og spørge om ikke de vil lave en kontrakt, da de så helt sikkert vil lave en til dig. Husk på at når du først har en kontrakt hvor både livebandet eller kunstnerens krav til dig står, og hvor dine krav til den eller de optrædende står, så har du en sikkerhed for at hvis du opfylder din del, så skal livebandet også opfylde sin del, og de kan ikke lige pludselig springe fra fordi de har fået et bedre tilbud et andet sted.

Usikker på hvilket liveband du skal vælge?

Med det store udbud af livebands, kan det være svært at finde lige netop det, der passer til din fest, og endnu sværere at vide om de nu også leverer varen på den måde som du forestiller dig. Her kan nettet være til en hjælp, da det som sagt giver mulighed for at hører små udklip af bandets sange, så du kan se om musikken passer til din fest.

Husk: Når du har fået kontrakten at gennemlæse den for livebandets krav til dig, da de ofte vil være berrettiget til fuld løn, hvis de ikke kan spille, fordi du ikke opfylder din del af aftalen. Det kan være fordi der ikke er den plads de behøver, eller fordi der ikke er strøm nok på stedet.

Konkurrence