Fødselsdage

Tilbage før 1814 noterede man ikke dagen for fødslen i de danske kirkebøger, kun den dag hvor barnet blev døbt. Det er også derfor at der er uvished om alderen på mange historiske personer. Selvom der i de fleste kulturer er tradition for, at gøre en fødselsdag til en festdag er født er det langt fra alle. I katolske kredse er fødselsdage erstattet af  navnedagen mens eksempelvis Jehovas Vidner ikke fejrer fødselsdage.

I Danmark er det at afholde fødselsdag, ofte noget der går rimelig stille af sig – runde fødselsdage, har dog en tendens til at ende noget sent på aftenen. En ganske almindelig fødselsdag forløbe dog med festmåltid, fødselsdagssange, fødselsdagslys og et hejst dannebrog i haven.

Vi har samlet lidt forskellige gaver og gaveideer samt mere information der kan være behjælpelig på dagen.

  • Brugskunst. Stort udvalg af brugskunst til hus og have, kan leveres indgraveret som en ekstra personlig påmindelse til modtageren.
  • DVD film. Find en klassiker eller den nyeste blockbuster og sørg for noget underholdning til modtageren.
  • Herresmykker. Hjælp manden med at peppe sin stil op med lidt passende accesories. 
  • Damesmykker. Kvinder elsker accesories og på internettet er udvalget stort, priserne i bund og overskueligheden i top.

Elektroniske fødselsdagsremedier

Et elektronisk fødselsdagskort vil altid være noget mindre personlig, end et almindelig håndskrevet postkort. Hvis det er en fødselsdag, der er langt ude i familien eller blot i vennekredsen, kan det dog stadig være en god idé at sende en personlig elektronisk hilsen. Den behøver ikke være speciel lang, men viser alligevel, at man er klar over at dagen i dag, er speciel for nogen 🙂

Konkurrence