Lav selv bordkort gratis – 3 kreative idéer

Er du på udkig efter gode, kreative idéer til flotte bordkort, der både pynter og gør det nemt for dine gæster at finde deres plads? Så er du landet det rette sted. 

Der findes uendelige idéer og guides til, hvordan du laver bordkort gratis eller billigt – og det kan være svært at se skoven for bare træer. 

Derfor har vi herunder udvalgt vores 3 favoritter, der kan ændres og tilpasses til rigtig mange forskellige typer af fester. Brug idéerne som et godt udgangspunkt for dine egne idéer eller brug dem, som de er. 

Idé #1 | Brug en skabelon og lav bordkort online

Er din håndskrift eller kreative evner med saks og papir ikke helt i top? Bare rolig – der findes rigtig mange flotte skabeloner til bordkort online, der kan hjælpe selv den mest kreativt udfordrede. 

Vi er vilde med både Canva.com og Words egne skabeloner, og her kan du finde mange flotte skabeloner, du nemt selv kan tilpasse til dig og din fest. 

Har du allerede Word, er alle skabeloner helt gratis. På Canva.com skal du oprette en bruger, hvorefter du får adgang til rigtig mange moderne og flotte bordkort skabeloner online – der er mange gratis, men vær opmærksom på, at enkelte skabeloner koster penge eller kræver, du har et betalt abonnement. 

Når du er tilfreds med skabelonen, udfylder du bare med de forskellige navne, hvorefter du kan gemme og printe dine bordkort. Herefter skal de bare klippes ud og placeres på bordene. 

💡Tip! Brug eventuelt lidt tykkere printerpapir, end du plejer, og prøv eventuelt også med en anden farve. Bare husk at tjekke, hvor tykt papir din printer kan klare – det står i manualen. 

Idé #2 | Kreative bordkort i fimoler

Elsker du at være kreativ og bruge dine hænder? Så er det her den oplagte idé til lav selv bordkort. Det er nemlig både billigt og nemt at lave – og hvis du er kreativt anlagt, har du garanteret allerede flere af de ting, der skal bruges. 

Det skal du bruge:

Du skal bruge et stempel, hvor du kan skifte bogstaver og fimoler, der begge kan købes i både legetøjsforretninger og i hobbyforretninger. Derudover skal du bruge en kagerulle (pak den ind i film eller brug en glasvase eller lignende), en kniv, et sugerør, bagepapir og noget rundt som et glas til at stikke forme ud med.  

Sådan gør du:

  1. Start med at blødgøre leret ved at ælte det lidt i hånden. Når det føles lidt mere fleksibelt og er varmet op, ruller du det ud – brug en kagerulle, et glas eller lignende 
  2. Nu skal du stikke formen ud – brug et glas, der passer i din ønskede størrelse. Skær rundt om glasset med din kniv eller brug en kageform. 
  3. Tryk navnet ned i leret med dit stempel – og ret ud og fjern overskydende ler efterfølgende. Har du en pæn håndskrift, kan du også skrive direkte i leret.
  4. Stik hul i toppen af cirklen med et sugerør, så du kan sætte en lille snor i efterfølgende. 
  5. Bag dit fimoler i ovnen på bagepapir på en bageplade ved 110 grader i cirka 25 minutter – men hold øje undervejs, da tiden er forskellig fra ovn til ovn. Og husk, det først bliver helt hårdt, når det er kølet af. 

Idé #3 | Håndskrevne bordkort – men med et tvist

Vil du helst selv skrive dine bordkort i hånden? Det forstår vi egentlig godt – det giver et meget personligt præg, og hvis din håndskrift er god, kan det blive rigtig flot. 

Men det kan også blive lidt kedeligt… Så her er et par idéer til, hvordan du kan give din håndskrevne bordkort et ekstra pift:

  • Klip bordkortene ud i andre former. Klip et hjerte, en stjerne eller lige den form, du ønsker. Brug den første som skabelon og tegn efter den, før du klipper – så får du mere ensartede kort. 
  • Brug en anden farve papir – og gerne flere farver, hvis du fx har pynt i 3 farver. 
  • Vælg papir med mønster eller lav dit eget fx i akvarel. Men pas på, det ikke bliver for mørkt, så det er svært at læse, hvad der står. Foretrækker du et mørkt bordkort, så lav det så mørkt, at du kan skrive med en hvid tus derpå.

Skriv et svar

Konkurrence