Sangskjuler til bryllup [DIY-guide]: 5 sangskjulere, du selv kan lave

Selskabssange og lejlighedssange hører til ethvert bryllup – og du kan ikke sige selskabssang, uden at sige sangskjuler. 

Så hvis du har været kreativ med ord og skrevet en sjov eller rørende sang, fortjener din fællessang til bryllup naturligvis en flot sangskjuler, der sætter stemningen og gør præsentationen af din sang lidt mere underholdende. 

Og så er du landet det helt rigtige sted – her får du nemlig 5 gode idéer til sangskjulere, du selv kan lave. Mange af tingene har du garanteret allerede derhjemme, og du behøver hverken papir, karton eller kreative evner for at lave en fed sangskjuler – det handler “bare” om at tænke ud af boksen. 

Hæng på og bliv inspireret!

1. Hotdog sangskjuler

Er gommen ekstra glad for “en ristet med det hele”? Eller er der tradition for, at I altid skal have en hotter, når I har været i IKEA?

Så er det oplagt at lave en hotdog sangskjuler til bryllup – idéen er enkel, og det samme gælder udførelsen. 

Sådan gør du:

 1. Print dine sange på rosa, rødt eller brunligt papir – så ligner de nemlig en appetitlig pølse, når du ruller dem sammen. 
 2. Køb hotdogbrød – det kan både være fransk eller almindelig. 
 3. Put sangene ned i brødene og voila! Du har lige lavet en genial sangskjuler til bryllup. 
 4. “Server” sangene i fx foliefade pakket ind i hotdog-papir.

2. Handyman sangskjuler

Er bruden eller brudgommen født med ti tommelfingre? Eller har de omvendt hænderne godt skruet på? Så kan du jo selv bestemme, om du vil hylde eller drille med en handyman sangskjuler til bryllup. 

Sådan gør du:

 1. Du kan lave din egen lille værktøjskasse i karton, som du finder i de fleste hobbyforretninger, men hvis du er mindre kreativ, kan du helt enkelt bruge den værktøjskasse, du måske allerede har. Du kan garanteret også finde en lille sykasse i genbrug, du kan farve blå. 
 2. Put sangene i kassen – og bum, du har en fed sangskjuler på plads. 

3. Blomsterbuketten

En smuk lejlighedssang fortjener en smuk sangskjuler – og her er det oplagt at tænke i blomster og buketter, for det er da altid lidt romantisk. 

Sådan gør du: 

 1. Print dine sange på grønt papir – det kan du købe i de fleste hobbyforretninger
 2. Klip blomsterformer i andet farvet papir (gerne karton, da det holder formen lidt bedre) – du bestemmer selv farven, men du kunne fx vælge samme farve, som brudens yndlingsblomster. 
 3. Klip et hul i midten af blomsten i karton, så du kan sætte blomsten ned over den sammenrullede sang. På den måde holder blomsten på den rullede sang, og når du sætter det hele sammen, ligner det en buket. 
 4. Sæt blomsterne i en vase, krukke eller fin spand – og lad dem gå rundt til gæsterne, når din sang skal synges. 

4. Cigarer

Har I en tradition for at fejre nytår sammen? Så ville det være oplagt at lave en cigar sangskjuler til bryllup, der kan gå rundt i cigarkasser eller på fade som i “gamle dage”. 

Sådan gør du:

 1. Brug en lille kasse i træ eller pak en skotøjsæske ind i brunt papir, så det ligner en cigarkasse. 
 2. Print sangene på brunligt papir – eller print på hvidt papir og rul brunt papir rundt om, så sangene stadig er til at se og læse på papiret. 
 3. Put cellofan om hver enkelte sang og sæt det fast med et rundt klistermærke – fx i guld. 
 4. Anret dine nyrullede cigarer i cigaræsken – og så er du klar!

5. Fastfood sangskjuler med pomfritter

Er parret lidt for glade for fastfood, eller var det altid jer, der tog på maccen på vej hjem fra byen? Så skal du da i gang med at “lave” pomfritter!

Sådan gør du:

 1. Print dine sange på gult papir, så de ligner pomfritter. 
 2. Lav dine egne pomfritbakker i karton eller se, om du kan købe dem online – det burde være til at finde. Hvis du spørger pænt, kan det også være, du kan få lov til at få nogle pomfritbakker fra din lokale McDonalds – men du skal nok være forberedt på at skulle skrue charmen på. 
 3. Anret dine gule pomfrit-sange i bakkerne og så er du klar med en sjov sangskjuler til bryllup. 

Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til sangskjuler til bryllup

 – og som du kan se på idéerne ovenfor, behøver du faktisk ikke at være enormt kreativ for at lave en god sangskjuler til bryllup. 

Tilbage er der vist kun at sige: God fornøjelse!

Skriv et svar

Konkurrence